"Tail Event Driven Risk Structures and Energy Markets"


organized by Faculty of Economics Rijeka and Humboldt-Universität zu Berlin

Faculty of Economics | University of Rijeka | September 9-11th 2014

 

Conference program (pdf)


Ekonomski fakultet u Rijeci u sklopu znanstvenog projekta HRZZa "Ekonomski i socijalni učinci reformi energetskog sektora na održivi ekonomski rast" te programa „Popularizacija znanstvenih aktivnosti“ organizira predavanje svjetski poznatog i cijenjenog stručnjaka te autora knjige prodane u gotovo 1,3 milijuna primjeraka iz polja energetike Prof.dr. Rafal Weron na temu:

"Energy Finance: Modeling Electricity Prices"

Istraživačkom djelatnošću prof.dr. Rafal Weron bavi se dugi niz godina na svom matičnom sveučilištu Wrocław University of Economics u Poljskoj. Prema međunarodnom znanstvenom rangiranju prof. Weron rangiran je kao najbolji poljski ekonomist. Autor je više od stotinu znanstvenih radova iz područja energetike i financija objavljenim u najprestižnijim svjetskim znanstvenim časopisima.

Prof. Weron gostujući je profesor na poznatim svjetskim sveučilištima, među kojima možemo istaknuti: Njemačka (Humboldt University, Berlin), Norveška (NTNU), SAD (CWRU) Australija (Macquarie University, Sydney) te Singapur (National University of Singapore).

 

Predavanje će biti održano u petak, 18. srpnja 2014. s početkom u 14 sati u zgradi Aneksa , Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Ivana Filipovića 4.

Predavanje je namijenjeno za sve zainteresirane, a tema  je od osobitog  interesa za elektroenergetske stručnjake, financijske stručnjake, studente koji  planiraju ili već  provode znanstveno-istraživački rad  (diplomski, poslijediplomski i doktorski studij) kao i osobama iz područja energetike i financija koje donose poslovne odluke temeljene na rezultatima znanstvenih istraživanja.

 

 Rafal Weron 20140718

Idi na vrh